linedance-country

 

Linedance is een moderne variatie op de traditionele volksdansen en kenmerkt zich door het dansen op lijnen. Deze lijnen van mensen dansen op dezelfde maat en ritme en proberen synchroon en vloeiend dezelfde bewegingen of afwisselingen van series bewegingen uit te voeren. Vaak bestaan deze reeksen uit traditionele danspasjes, overgenomen uit de volksdansen uit Ierland of de country dansen. De Riverdance of Single Waltz zijn hier voorbeelden van. Doordat deze perfect getimed moeten worden en synchroon uitgevoerd dienen te worden is er groepsgevoel en coördinatie nodig. De meeste dansscholen bieden in hun opleidingen linedance als optie aan om samen in een grote groep te kunnen dansen en te werken aan coördinatie tussen alle groepsleden.

In het begin werd linedance alleen op countrymuziek gedanst. Later kwamen daar andere muzieksoorten bij en tegenwoordig kun je linedance op pop, rock, salsamuziek of Ierse muziek dansen. Bekende dansen zijn bijvoorbeeld de Freeze en de Single Waltz. Linedance wordt vaak bij wijkverenigingen en dansscholen beoefend. Er worden regelmatig regionaal en landelijk linedancewedstrijden gehouden maar linedance wordt op alle niveaus gedanst.

Schoenen voor linedance moeten licht aanvoelen maar wel stevigheid en stabiliteit geven. Bovendien moeten zij zorgen voor een goed “vloergevoel” zodat zowel passen maken als draaien makkelijk gaat. Voor linedance zijn sneakers ook zeer geschikt. Hieronder treft u een aantal voorbeelden van dansschoenen voor linedance. Het is altijd verstandig om even contact te hebben voordat u schoenen bestelt; wij denken graag met u mee en helpen u graag een goede keuze te maken.

Ga door naar onze webwinkel >
Ga door naar de volledige collectie met alle leveranciers >

Deel jouw passie voor stijldansen met ons >
Tips en weetjes bij het aankopen van dansschoenen >