andere dansen

 

Dansen is alles wat valt onder bewegen op muziek. De een vindt dansen een sport, de ander vindt het kunst of cultuur, maar eigenlijk is het alledrie. Er zijn eindeloos veel soorten, genres, stijlen, verdelingen in groepen en indelingen naar herkomst, ontstaansgeschiedenis, karakter of betekenis. Bij all deze verschillende dansen hebben de schoenen waarop gedanst wordt invloed op prestaties maar zeker ook de mate van dansplezier.

In de danssport is gepast schoeisel erg belangrijk. Bij de vele verschillende dansen met hun eigen kenmerken zijn verschillende eigenschappen van dansschoenen nodig. Ook is belangrijk dat de combinatie van materiaal van de buitenzool en de ondergrond waarop je normaal gesproken danst klopt. Slecht schoeisel kan leiden tot instabiele posities en blessures, tot uitglijden of vallen toe.

Bij het uitkiezen van dansschoenen verdient het daarom aanbeveling om altijd even contact met ons op te nemen voordat u tot aanschaf overgaat. Omdat de eisen waaraan dansschoenen moeten voldoen nu eenmal erg verschillen  van dans tot dans. Zo zal men geen personen op hoge hakken zien bij hiphop of breakdance, of streetwear bij de klassieke dansen zoals de wals of de tango. Maar er zijn ook minder duidelijke verschillen waarover wij u graag adviseren.

Voor de meest voorkomende dans-stijlen geven wij via het overzicht dat u links hiervan ziet aan wat de belangrijkste dansschoen-eigenschappen zijn en waarop vooral gelet moet worden bij het aanschaffen van dansschoenen die het meeste comfort en voetsteun bieden bij deze respectievelijke dansen. Per dans geven wij een voorbeelden-overzicht van geschikte dansschoenen. Wij kunnen echter dansschoenen uit de volledige collecties van alle leveranciers aan u leveren.


Ga door naar onze webwinkel >
Ga door naar de volledige collectie met alle leveranciers >

Deel jouw passie voor stijldansen met ons >
Tips en weetjes bij het aankopen van dansschoenen >