aanschaftips

 

  1. Een schoen dient gemaakt te zijn van kwalitatief goed leer of een ademende kunststof. Hierdoor kunnen uw voeten ventileren (ademen). Goed leer vormt zich bovendien in alle richtingen naar uw voet, waardoor de schoenen aan gaan voelen als pantoffels. 
  2. De zolen van dansschoenen moeten flexibel en toch sterk zijn. Er zijn verschillende zolen van suède, rubber of leer. De dansstijl en de vloer zijn bepalend voor de keuze van de zool. Suede zolen geven u grip, maar helpen u ook om gemakkelijk te draaien. Leren zolen zijn gladder, waardoor ze vrijwel geen grip hebben op de vloer. Onder rubberen zolen, zoals die van danssneakers, zit meestal een spinpoint. Zo heeft u grip op de vloer, maar kunt u ook gemakkelijk draaien.
  3. Koop uw dansschoenen aan de strakke kant. Uw dansschoenen moeten zitten als een sok: zij moeten om de hele voet goed aansluiten maar mogen niet knellen. Voor vrijwel elke dansschoen geldt dat hij in de breedte nog uitloopt, en tijdens het dansen moeten de schoenen goed aansluiten op uw voet. Dit zorgt voor stabiliteit en stevigheid. Een schoen zit goed als hij strak aansluit en als er geen ruimte meer over is in de hak.
  4. Wanneer u voor het eerst online dansschoenen bestelt, of wisselt van merk, kunt u het beste de maat doorgeven die u normaal gesproken in uw mode-schoenen heeft. Maten kunnen per merk verschillend uitvallen en ook komt het vaker voor dat het omrekenen naar schoenmaten, zoals die in Nederland en België gehanteerd worden, niet helemaal goed gaat. Aan de hand van uw gebruikelijke schoenmaat zullen wij vervolgens de juiste dansschoen-maat leveren.
  5. Als u moeilijke voeten hebt, of een probleem heeft met bijvoorbeeld uw enkels of knieen, neem dan voor het bestellen contact met ons op. Wij kunnen u dan adviseren over onze modellen, en eventueel een pasafspraak met u maken in onze backoffice of op een van de beurzen bij u in de buurt die wij doorlopend organiseren.. 
  6. Als u veel traint, kies er dan voor om een speciaal paar trainingsschoenen aan te schaffen. Vooral voor de dames die normaal op hogere hakken dansen is dit heel goed. Goede trainingsschoenen zijn bijvoorbeeld danssneakers of dansschoenen met een lage hak.