country/brogue dansen

 

Country en brogue dansen is een vorm van linedance, een dansvorm die uit Amerika is over komen waaien. Bij linedance wordt er in lijnen/rijen gedanst, zo wordt het één geheel. Ook worden er dezelfde bewegingen en op dezelfde maat gedanst. Wat ook kenbaar is voor linedance is dat er vaak een basis gedanst wordt van bijvoorbeeld totaal 32 tellen (4 keer 8 tellen) en deze achter elkaar herhaald wordt.

In het begin werd linedance alleen op countrymuziek gedanst. Tegenwoordig is linedance een verzamelbegrip en kun je linedance op verschillende stijlen muziek beoefenen, zoals pop, rock, salsamuziek of Ierse muziek. De linedance die op country-muziek met de typische country-passen gedanst wordt is dan het country of brogue dansen. Bekende dansen zijn bijvoorbeeld de Freeze en de Single Waltz.

Country-dans wordt net als andere linedance of lijndansen vaak bij wijkverenigingen en dansscholen beoefend en de dansers zijn soms in country, western en/of cowboystijl gekleed.

Ook de schoenen waarop gedanst wordt zijn vaak in country- of westernstijl. Deze schoenen zijn echter zo ontwikkeld en gemaakt dat zij voor meer danscomfort, een beter vloergevoel en ondersteuning bieden bij de typische country danspassen. Als jouw dansen country-dansen is raden wij aan bij ons te informeren naar de country-dansschoen voor jou!

Ga door naar onze webwinkel >
Ga door naar de volledige collectie met alle leveranciers >

Deel jouw passie voor stijldansen met ons >
Tips en weetjes bij het aankopen van dansschoenen >