breakdance/streetdance

 

Breakdance ontstond eind jaren 1970, begin jaren 1980 in de zwarte achterstandswijken in New York. Dj’s begonnen draaitafels en een mixer te gebruiken om zo de break van een nummer eindeloos door te laten draaien (hier is de naam van afgeleid). Breakdance was uitgevonden om te dansen op deze nieuwe muziekstijl, die eerst bekendstond als electro, en zich later ontwikkelde tot hiphop en rap. De gettoblaster maakte het mogelijk om in de open lucht te breakdancen.

De dans heeft veel verschillende soorten bewegingen, grofweg ingedeeld in top rock (staand dansen), footwork (vanuit gehurkte positie), powermoves en freezes (poses). Binnen break en hiphop draait het om het hebben van een eigen stijl, originaliteit en expressie. Als één danser een move van een ander 'steelt' wordt dat biten genoemd. Binnen een battle wordt dit uitgebeeld door met beide armen op elkaar te slaan (het zou dus een mond voor moeten stellen). Originaliteit komt vaak terug in de hiphop.

Een van de belangrijkste aspecten van breakdance zijn de battles. Hierin dansen 2 of meerdere b-boys of b-girls tegen elkaar om te bewijzen wie het beste is. De (dans) schoenen die je hiervoor nodig hebt moeten natuurlijk stoer uitzien maar ook goede steun aan je voet geven, soepel zijn om zo goed mogelijk je dansbewegingen te kunnen maken en ze moeten tegen een stootje kunnen. Hieronder vind je hier voorbeelden van. Wil je hier meer over weten of heb je vragen over de hele collectie breakdance-schoenen, bel of mail dan gerust!

Ga door naar onze webwinkel >
Ga door naar de volledige collectie met alle leveranciers >

Deel jouw passie voor stijldansen met ons >
Tips en weetjes bij het aankopen van dansschoenen >